Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, o cytrynowym posmaku krem, świetnie sprawdzi się do przełożenia ciast i ciasteczek. Jako, że wywodzi się z Wysp Brytyjskich znany jest też pod nazwą lemon curd. Wykonanie proste i szybkie. Polecam.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
W rondelku masło lekko rozpuścić na gazie i przestudzić. Do rondelka wsypać cukier puder, sok z cytryny, żółtka i jajka. Starannie wszystko wymieszać trzepaczką do ubijania białek. Dodać umytą i sparzoną skórkę zdjętą z jednej cytryny. Rondelek postawić na małym gazie i cały czas mieszać. Krem szybko gęstnieje. Przelać go do szklanego naczynia i przestudzić. Oczywiści trzeba usunąć skórkę z cytryny. Ja wykorzystałam go od razu, ale o tym w następnym przepisie.