Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, o cytrynowym posmaku krem, świetnie sprawdzi się do przełożenia ciast i ciasteczek. Jako, że wywodzi się z Wysp Brytyjskich znany jest też pod nazwą lemon curd. Wykonanie proste i szybkie. Polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 27
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1960
Polecam.
Odsłon: 406
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 615
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1967
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 27
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1960
Polecam.
Odsłon: 406
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 615
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1967
Składniki
W rondelku masło lekko rozpuścić na gazie i przestudzić. Do rondelka wsypać cukier puder, sok z cytryny, żółtka i jajka. Starannie wszystko wymieszać trzepaczką do ubijania białek. Dodać umytą i sparzoną skórkę zdjętą z jednej cytryny. Rondelek postawić na małym gazie i cały czas mieszać. Krem szybko gęstnieje. Przelać go do szklanego naczynia i przestudzić. Oczywiści trzeba usunąć skórkę z cytryny. Ja wykorzystałam go od razu, ale o tym w następnym przepisie.