Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa wersja sklepowych kremów czekolado podobnych.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1009
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 370
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1009
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Daktyle jeśli suszone, namaczamy we wrzątku do przykrycia i odstawiamy na 2, 3 godziny. Odcedzamy i pozbywamy się pestek ze środka. Świeżych nie ma potrzeby namaczać. Aby przepłukać pod bieżącą wodą.
Wrzucamy je do blendera/melaksera (aby była duża moc), dodajemy kakao i wodę ok. pół szklanki. Miksujemy wszystko do powstania konsystencji kremu.