Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa wersja sklepowych kremów czekolado podobnych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8130
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 403
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8130
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 403
Składniki
Daktyle jeśli suszone, namaczamy we wrzątku do przykrycia i odstawiamy na 2, 3 godziny. Odcedzamy i pozbywamy się pestek ze środka. Świeżych nie ma potrzeby namaczać. Aby przepłukać pod bieżącą wodą.
Wrzucamy je do blendera/melaksera (aby była duża moc), dodajemy kakao i wodę ok. pół szklanki. Miksujemy wszystko do powstania konsystencji kremu.