Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa wersja sklepowych kremów czekolado podobnych.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Daktyle jeśli suszone, namaczamy we wrzątku do przykrycia i odstawiamy na 2, 3 godziny. Odcedzamy i pozbywamy się pestek ze środka. Świeżych nie ma potrzeby namaczać. Aby przepłukać pod bieżącą wodą.
Wrzucamy je do blendera/melaksera (aby była duża moc), dodajemy kakao i wodę ok. pół szklanki. Miksujemy wszystko do powstania konsystencji kremu.