Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fazy na jaglankę ciąg dalszy :-), tym razem coś na słodko. Krem czekoladowy z kaszy jaglanej jest wspaniały, kremowy, aromatyczny i pyszny! To wersja znacznie zdrowsza kremu. Nie zawiera tłuszczy zwierzęcych, jest bogaty w żelazo, potas, magnez. Nie mogłam się powstrzymać żeby nie wyjadać go łyżeczkami z miski :-). Mozna smarować nim kanapki, naleśniki, a po dodaniu miękkiego masła może stanowić krem do tortu :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11634
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12233
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2846
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11634
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12233
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2846
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sicie (aby pozbyć sie goryczki). Zagotować wodę ze szczyptą soli, wrzucić kaszę i przykryć pokrywką. Od ponownego zagotowania gotować 5 minut, wyłączyć gaz i zostawić kasze, aby doszła i stała się sypka (ok. 20 min). Miękką kaszę przełozyć do miski, dodać banany, sok z cytryny oraz miód. Miksowac blenderem kilkadziesiąt sekund. Gdy masa jest rozdrobniona, a pod palcami nie ma dużych grudek, dodać do kaszy kakao i zmiksować ponownie do połączenia składników. Gotowy krem przełożyc do słoików. Smacznego :-).