Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fazy na jaglankę ciąg dalszy :-), tym razem coś na słodko. Krem czekoladowy z kaszy jaglanej jest wspaniały, kremowy, aromatyczny i pyszny! To wersja znacznie zdrowsza kremu. Nie zawiera tłuszczy zwierzęcych, jest bogaty w żelazo, potas, magnez. Nie mogłam się powstrzymać żeby nie wyjadać go łyżeczkami z miski :-). Mozna smarować nim kanapki, naleśniki, a po dodaniu miękkiego masła może stanowić krem do tortu :-)
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2917
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2917
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sicie (aby pozbyć sie goryczki). Zagotować wodę ze szczyptą soli, wrzucić kaszę i przykryć pokrywką. Od ponownego zagotowania gotować 5 minut, wyłączyć gaz i zostawić kasze, aby doszła i stała się sypka (ok. 20 min). Miękką kaszę przełozyć do miski, dodać banany, sok z cytryny oraz miód. Miksowac blenderem kilkadziesiąt sekund. Gdy masa jest rozdrobniona, a pod palcami nie ma dużych grudek, dodać do kaszy kakao i zmiksować ponownie do połączenia składników. Gotowy krem przełożyc do słoików. Smacznego :-).