Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fazy na jaglankę ciąg dalszy :-), tym razem coś na słodko. Krem czekoladowy z kaszy jaglanej jest wspaniały, kremowy, aromatyczny i pyszny! To wersja znacznie zdrowsza kremu. Nie zawiera tłuszczy zwierzęcych, jest bogaty w żelazo, potas, magnez. Nie mogłam się powstrzymać żeby nie wyjadać go łyżeczkami z miski :-). Mozna smarować nim kanapki, naleśniki, a po dodaniu miękkiego masła może stanowić krem do tortu :-)
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sicie (aby pozbyć sie goryczki). Zagotować wodę ze szczyptą soli, wrzucić kaszę i przykryć pokrywką. Od ponownego zagotowania gotować 5 minut, wyłączyć gaz i zostawić kasze, aby doszła i stała się sypka (ok. 20 min). Miękką kaszę przełozyć do miski, dodać banany, sok z cytryny oraz miód. Miksowac blenderem kilkadziesiąt sekund. Gdy masa jest rozdrobniona, a pod palcami nie ma dużych grudek, dodać do kaszy kakao i zmiksować ponownie do połączenia składników. Gotowy krem przełożyc do słoików. Smacznego :-).