Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam takie domowe, zdrowe i słodkie smarowidła. Dzisiaj postanowiłam przygotować domowy krem migdałowo - czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników oraz ciast. Krem jest pyszny, a co najważniejsze zdrowy, bo nie zawiera tłuszczu palmowego. Dostarcza dobrej energii i świetnie poprawia humor! :D
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3854
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414783
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2401
Składniki
Migdały prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy, przekładamy do blendera, dodajemy sól do smaku i miksujemy dokładnie do momentu powstania jednolitej masy.
Do powstałego masła migdałowego dodajemy kakao, miód oraz mleko sojowe (najlepiej dolewać je partiami), a następnie ponownie miksujemy wszystkie składniki dla uzyskania jednolitej konsystencji. Życzę smacznego! :) Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce około 7 dni.