Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny dodatek do mięsa albo do ryb. Krokiety można zrobić z pozostałych z dnia poprzedniego ziemniaków. Chrupiące i miękkie w środku smakują dobrze bez żadnych dodatków. Do krokietów można też podać dowolny sos.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8754
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41727
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4872
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45786
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8754
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41727
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4872
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45786
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa albo przez praskę .
Do pure dodać żółtka (białka zostawić do panierowania), przyprawy, i wymieszać dobrze.
Przełożyć ziemniaki na blat i krótko zagnieść. Uformować wałek, a następnie pokroić go na w miarę równe części. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne wałeczki i panierować kolejno w ubitych lekko białkach i tartej bułce.
Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.