Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny dodatek do mięsa albo do ryb. Krokiety można zrobić z pozostałych z dnia poprzedniego ziemniaków. Chrupiące i miękkie w środku smakują dobrze bez żadnych dodatków. Do krokietów można też podać dowolny sos.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5943
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5943
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 806
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa albo przez praskę .
Do pure dodać żółtka (białka zostawić do panierowania), przyprawy, i wymieszać dobrze.
Przełożyć ziemniaki na blat i krótko zagnieść. Uformować wałek, a następnie pokroić go na w miarę równe części. Zwilżonymi dłońmi formować podłużne wałeczki i panierować kolejno w ubitych lekko białkach i tartej bułce.
Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.