Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy kwiata cukinii z ciastem.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18103
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18103
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Składniki
Kwiaty cukinii dokładnie myjemy i osuszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i jajko, pieprz i sól, miętę. Całość dokładnie mieszamy aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (ciasto naleśnikowe). Osuszone kwiaty cukinii zanurzamy w masie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Cukinie smażymy aż do zarumienienia ciasta (nie można smażyć ich zbyt długo, żeby ciasto się nie spaliło).
Kroimy cebulę w grube plastry. Wcześniej lekko solimy. Otaczamy w masie i podobnie jak kwiaty, smażymy. Kwiaty i krążki układamy na papierowych ręczniczkach, aby pozbyć się nadmiernej ilości oleju.