Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy kwiata cukinii z ciastem.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1356
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 65
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1356
Składniki
Kwiaty cukinii dokładnie myjemy i osuszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i jajko, pieprz i sól, miętę. Całość dokładnie mieszamy aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (ciasto naleśnikowe). Osuszone kwiaty cukinii zanurzamy w masie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Cukinie smażymy aż do zarumienienia ciasta (nie można smażyć ich zbyt długo, żeby ciasto się nie spaliło).
Kroimy cebulę w grube plastry. Wcześniej lekko solimy. Otaczamy w masie i podobnie jak kwiaty, smażymy. Kwiaty i krążki układamy na papierowych ręczniczkach, aby pozbyć się nadmiernej ilości oleju.