Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy kwiata cukinii z ciastem.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4564
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 319
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14639
Składniki
Kwiaty cukinii dokładnie myjemy i osuszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i jajko, pieprz i sól, miętę. Całość dokładnie mieszamy aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (ciasto naleśnikowe). Osuszone kwiaty cukinii zanurzamy w masie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Cukinie smażymy aż do zarumienienia ciasta (nie można smażyć ich zbyt długo, żeby ciasto się nie spaliło).
Kroimy cebulę w grube plastry. Wcześniej lekko solimy. Otaczamy w masie i podobnie jak kwiaty, smażymy. Kwiaty i krążki układamy na papierowych ręczniczkach, aby pozbyć się nadmiernej ilości oleju.