Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie słodyczy kwiata cukinii z ciastem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5150
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5150
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Składniki
Kwiaty cukinii dokładnie myjemy i osuszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i jajko, pieprz i sól, miętę. Całość dokładnie mieszamy aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji (ciasto naleśnikowe). Osuszone kwiaty cukinii zanurzamy w masie. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Cukinie smażymy aż do zarumienienia ciasta (nie można smażyć ich zbyt długo, żeby ciasto się nie spaliło).
Kroimy cebulę w grube plastry. Wcześniej lekko solimy. Otaczamy w masie i podobnie jak kwiaty, smażymy. Kwiaty i krążki układamy na papierowych ręczniczkach, aby pozbyć się nadmiernej ilości oleju.