Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zależy nam na tym, by grillowane mięso było soczyste i delikatne, przygotujmy marynatę jogurtową. Jogurt doskonale nawilży mięso i uczyni je delikatnym, a sok z cytryny i oregano nada potrawie nutkę śródziemnomorskiego smaku i spowoduje, że będzie bardziej krucha
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3047
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 395
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1947
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12744
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3047
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 395
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1947
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12744
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paski jak na szaszłyki. Przekładamy do miski. Obieramy i kroimy w półplasterki cebulę, dodajemy do mięsa. W osobnej miseczce łączymy składniki marynaty: jogurt mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, sokiem z cytryny, przyprawami i całymi gałązkami świeżego oregano lub, jeśli nie mamy z suszonym. Gotową marynatą zalewamy mięso, lekko wmasowujemy marynatę w paski piersi z kurczaka. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Prosta marynata do drobiu z grilla gotowa!