Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemon curd to intensywnie cytrynowy krem, który idealnie nadaje się jako dodatek do mas. Można nim też polewać kruche spody tart, śmietankowe lody czy nawet ciasta. Krem robi się bardzo szybko, a jest naprawdę świetnym dodatkiem do wielu orzeźwiających deserów. Gotowy lemon curd można przechowywać ok 2 tyg w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Piernik, sernik i cytrusy, to dla mnie składniki kojarzące się z Bożym Narodz...
Odsłon: 742
Tartaletki wypełnione orzeźwiającym kremem cytrynowym i delikatną, słodką bez...
Odsłon: 818
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 837
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 415
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1102
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 837
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 415
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 1102
Składniki
Do rondelka wsypujemy cukier puder, dodajemy żółtka i wyciśnięty sok z 2 cytryn, a następnie na bardzo małym ogniu podgrzewamy.
Gdy masa będzie już ciepła, dodajemy pokrojone w kostkę masło i cały czas mieszając doprowadzamy do zgęstnienia kremu.
Gdy krem nabierze jasnej, żółciutkiej barwy jest już gotowy.
Krem przelewamy do wyparzonego słoika i chowamy do lodówki do zgęstnienia.<br /> <br /> <br /> SMACZNEGO :-)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Pieczona kalarepa
Dodatki
Dip czosnkowy
Dodatki
Sos pieczarkowy
Domowy majonez
Polecam przepis na smaczny domowy majonez bez konserwantów, który wykonamy w...
Odsłon: 41
Pieczona kalarepa
Pieczona kalarepa to idealna propozycja na drugie śniadanie. Jest niskokalory...
Odsłon: 86