Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemon curd to intensywnie cytrynowy krem, który idealnie nadaje się jako dodatek do mas. Można nim też polewać kruche spody tart, śmietankowe lody czy nawet ciasta. Krem robi się bardzo szybko, a jest naprawdę świetnym dodatkiem do wielu orzeźwiających deserów. Gotowy lemon curd można przechowywać ok 2 tyg w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5392
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1748
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5289
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1796
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5392
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1748
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5289
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1796
Składniki
Do rondelka wsypujemy cukier puder, dodajemy żółtka i wyciśnięty sok z 2 cytryn, a następnie na bardzo małym ogniu podgrzewamy.
Gdy masa będzie już ciepła, dodajemy pokrojone w kostkę masło i cały czas mieszając doprowadzamy do zgęstnienia kremu.
Gdy krem nabierze jasnej, żółciutkiej barwy jest już gotowy.
Krem przelewamy do wyparzonego słoika i chowamy do lodówki do zgęstnienia.<br /> <br /> <br /> SMACZNEGO :-)