Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy. Nadaje się jako sos do deserów a także baza do kremów albo po prostu do jedzenia wprost ze słoiczka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 592
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 970
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 671
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 592
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 970
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 671
Składniki
Dwie cytryny wyparzamy następnie dokładnie myjemy i czyścimy skórę szczoteczką. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Na parze do górnego garnka dodajemy jajka oraz cukier na małym ogniu cały czas mieszając mieszkamy. Dodajemy sok z cytryn, skórkę oraz masło. Całość gotujemy aż do zagotowania i momentu kiedy krem zacznie nam gęstnieć. Po tym czasie przecedzamy przez sitko do słoiczka i mamy gotowy sos który możemy ok 1,5 tyg przechowywać w lodówce. Z podanego przepisu otrzymamy ok 250 g.