Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem cytrynowy, który u mnie sprawdził się idealnie w połączeniu z andrutami/ waflami. Można go również użyć do przygotowania bezy, tortu lub czekoladowych muffinek z kremem, a także przełożyć nim kruche czy biszkoptowe ciasteczka.
Cytryny myjemy, kroimy na połówki, wyciskamy z nich sok. Przygotowujemy rondelek z grubym dnem. Przekładamy do niego żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy sok z cytryny. Składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu.
Gdy masa jest już ciepła dodajemy masło. Całość powolutku mieszamy do momentu, aż powstanie dość gęsty krem o konsystencji budyniu i jasnej barwie. Wówczas ostawiamy go do wystudzenia lub jeszcze gorący przelewamy do wyparzonego słoiczka. Po wystudzeniu taki krem możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Uwaga: U mnie czas gotowania kremu, od momentu dodania masła, wyniósł 30 minut.
Smacznego.
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 438
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1054
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 36
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 438
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 25
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Najlepsze ciasto na pizzę to przepis tajnie strzeżony przez mistrzów włoskiej...
Odsłon: 1054
Składniki
Cytryny myjemy, kroimy na połówki, wyciskamy z nich sok. Przygotowujemy rondelek z grubym dnem. Przekładamy do niego żółtka, wsypujemy cukier, wlewamy sok z cytryny. Składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu. Gdy masa jest już ciepła dodajemy masło. Całość powolutku mieszamy do momentu, aż powstanie dość gęsty krem o konsystencji budyniu i jasnej barwie. Wówczas ostawiamy go do wystudzenia lub jeszcze gorący przelewamy do wyparzonego słoiczka. Po wystudzeniu taki krem możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Uwaga: U mnie czas gotowania kremu, od momentu dodania masła, wyniósł 30 minut. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Szaszłyki z pomidorów
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Dodatki
Aromatyczna marynata do karkówki
Szaszłyki z pomidorów
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 61
Kluski francuskie do zup
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 136