Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry dodatek do deserów, ciasteczek, serników itp.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 901
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 291
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31555
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 901
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 291
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31555
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. W garnku umieścić masło, jajka, cukier, otartą skórkę z cytryn, wyciśnięty sok z cytryn. Garnek ustawić na większym naczyniu do którego należy wlać wodę i ustawić na ogniu. Całość podgrzeać cały czas ciągle mieszając. Masa będzie stopniowo gęstnieć. Podgrzewać przez ok 15-20 minut. Mieszać. Krem przetrzeć przez sitko. Po wystygnięciu umieścić w szczelie zamkniętym naczyniu, w lodówce. Używać do deserów, ciasteczek, ciast. Smacznego