Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry dodatek do deserów, ciasteczek, serników itp.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3237
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26724
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3237
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26724
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. W garnku umieścić masło, jajka, cukier, otartą skórkę z cytryn, wyciśnięty sok z cytryn. Garnek ustawić na większym naczyniu do którego należy wlać wodę i ustawić na ogniu. Całość podgrzeać cały czas ciągle mieszając. Masa będzie stopniowo gęstnieć. Podgrzewać przez ok 15-20 minut. Mieszać. Krem przetrzeć przez sitko. Po wystygnięciu umieścić w szczelie zamkniętym naczyniu, w lodówce. Używać do deserów, ciasteczek, ciast. Smacznego