Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na bożonarodzeniowy jadalny prezent dla miłośników kawowych trunków :) Domowe likiery są proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo moc możecie dowolnie regulować, według własnych preferencji.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7911
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13683
Składniki
Mleko zagęszczone przelać do rondla, dodać cukier i podgrzać do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Kawę zalać 3 łyżkami gorącej wody i wymieszać do rozpuszczenia. Mleko całkowicie wystudzić i połączyć z kawą. Dolać wódkę i wymieszać. Likier przelać do butelki i wstawić do lodówki.
Rady: Likier najlepiej smakuje po 1-2 dniach. Ilość wódki można dowolnie modyfikować wg własnych preferencji.