Do góry

Dodatki Przepis na:

Likier kawowy

Likier kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 745

Dodano:

Odsłon: 1391

Idealny pomysł na bożonarodzeniowy jadalny prezent dla miłośników kawowych trunków :) Domowe likiery są proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo moc możecie dowolnie regulować, według własnych preferencji.

Składniki

  • 400 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 150 g cukru
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki gorącej wody
  • 220 ml wódki
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Likier kawowy

Przygotowanie

  1. Mleko zagęszczone przelać do rondla, dodać cukier i podgrzać do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Kawę zalać 3 łyżkami gorącej wody i wymieszać do rozpuszczenia. Mleko całkowicie wystudzić i połączyć z kawą. Dolać wódkę i wymieszać. Likier przelać do butelki i wstawić do lodówki.

  2. Rady: Likier najlepiej smakuje po 1-2 dniach. Ilość wódki można dowolnie modyfikować wg własnych preferencji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń