Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na bożonarodzeniowy jadalny prezent dla miłośników kawowych trunków :) Domowe likiery są proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo moc możecie dowolnie regulować, według własnych preferencji.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Składniki
Mleko zagęszczone przelać do rondla, dodać cukier i podgrzać do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Kawę zalać 3 łyżkami gorącej wody i wymieszać do rozpuszczenia. Mleko całkowicie wystudzić i połączyć z kawą. Dolać wódkę i wymieszać. Likier przelać do butelki i wstawić do lodówki.
Rady: Likier najlepiej smakuje po 1-2 dniach. Ilość wódki można dowolnie modyfikować wg własnych preferencji.