Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier do przygotowania w zaledwie 3 minuty z zaledwie 3 składników :) Nieprzyzwoicie dobry, kremowy i mocno rozgrzewający ;) Idealny trunek nie tylko na święta, ale także na każdą szczególną okazję (jak i bez okazji :). Samodzielnie przygotowany likier krówkowy może być świetnym prezentem dla bliskiej osoby.
Do rondla wlać śmietanę. Dodać masę krówkową i podgrzać na małym gazie, cały czas mieszając trzepaczką, aby masa była gładka i kremowa. Zestawić z ognia i całkowicie wystudzić. Dolać wódki i dokładnie wymieszać. Przelać do butelki i wstawić do lodówki. Pozostawić do przegryzienia na minimum 1 dobę. Przechowywać w lodówce. Przed spożyciem wstrząsnąć lub wymieszać.
pyszny, krówkowy likier, ekspresowy, łatwy w przygotowaniu ... pozostaje zrob...
Odsłon: 16888
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 552
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1098
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 84
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 58
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 167
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 552
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1098
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 84
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 58
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 167
Składniki
Do rondla wlać śmietanę. Dodać masę krówkową i podgrzać na małym gazie, cały czas mieszając trzepaczką, aby masa była gładka i kremowa. Zestawić z ognia i całkowicie wystudzić. Dolać wódki i dokładnie wymieszać. Przelać do butelki i wstawić do lodówki. Pozostawić do przegryzienia na minimum 1 dobę. Przechowywać w lodówce. Przed spożyciem wstrząsnąć lub wymieszać.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 106
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 227