Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1010
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 182
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1010
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 182
Składniki
Białko, sok z cytryny i przesiany cukier łączę ze sobą w mikserze. Robię to na najniższych obrotach, tak żeby do lukru nie dostało się za dużo powietrza. * To ile cukru dokładnie dodasz w dużej mierze zależy od białka. Jajka mają różną wielkość, a i białko nie w każdym jajku wygląda tak samo. Czasem jest bardzo gęste innym razem jest bardziej rozwodnione, dlatego cukier dodawaj do białka stopniowo, aż do momentu uzyskania pożądanej, dość gęstej, konsystencji. Lukier nie może się rozpływać, w przeciwnym wypadku wzór się rozmaże. Jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jeszcze trochę cukru pudru i zmiksuj.