Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to lukier, który najlepiej nadaje się do dekoracji pierniczków. Polecam go wszystkim, którzy poza walorami smakowymi, zwracają również uwagę na wygląd smakołyków.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5414
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 421
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5414
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 421
Składniki
Białko, sok z cytryny i przesiany cukier łączę ze sobą w mikserze. Robię to na najniższych obrotach, tak żeby do lukru nie dostało się za dużo powietrza. * To ile cukru dokładnie dodasz w dużej mierze zależy od białka. Jajka mają różną wielkość, a i białko nie w każdym jajku wygląda tak samo. Czasem jest bardzo gęste innym razem jest bardziej rozwodnione, dlatego cukier dodawaj do białka stopniowo, aż do momentu uzyskania pożądanej, dość gęstej, konsystencji. Lukier nie może się rozpływać, w przeciwnym wypadku wzór się rozmaże. Jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj jeszcze trochę cukru pudru i zmiksuj.