Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je często.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby odsączyć, drobno pokroić i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać kostkę rosołową, posiekany czosnek, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić sos, po czym chwilę zagotować. Nie podprawiać śmietaną.