Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je często.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5790
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5790
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 273
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby odsączyć, drobno pokroić i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać kostkę rosołową, posiekany czosnek, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić sos, po czym chwilę zagotować. Nie podprawiać śmietaną.