Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je często.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Grzyby odsączyć, drobno pokroić i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać kostkę rosołową, posiekany czosnek, chwilę gotować. Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić sos, po czym chwilę zagotować. Nie podprawiać śmietaną.