Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy majonez typu francuskiego, wytrawny, szlachetny, wykwintny.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2583
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2736
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2931
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2583
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2736
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2931
Składniki
Do wysokiego, wąskiego naczynia wkładamy końcówkę blendera, następnie wlewamy na nią olej, oliwę i wbijamy ostrożnie jajka tak, aby żółtka nie uległy uszkodzeniu. Dodajemy resztę składników i włączamy blender na najwyższy bieg. Trzymamy przy dnie jakieś 2-3 sekundy (do momentu, aż zauważymy, że konsystencja i kolor przypomina majonez), po czym ciągniemy blender ku górze. Następnie wyrównujemy zawartość składników blendując kilka razy „góra-dół” i gotowe.