Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strach ma wielkie oczy ! Zawsze myślałam że zrobienie domowego majonezu to bardzo trudne zadanie /może się zważyć, rozwarstwić, przebić itp/ Jednak przyparta do muru /wielka sobota po południu, warzywa na sałatkę ugotowane i pokrojone a sklep spożywczy już zamknięty/ przekonałam się, że własnoręczne zrobienie majonezu to sprawa bardzo szybka i prosta.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244509
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244509
Składniki
Do wysokiego wąskiego naczynia wbijamy jajko, dodajemy musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Na końcu wlewamy olej. Wkładamy blender tak by dotykał dna. Blendujemy 30 sekund. Nie przerywając miksowania unosimy blender o ok. 0,5 cm tak by "pobrał" trochę oleju i blendujemy dalsze 10 sekund. Następnie znów podnosimy blender o ok. 0,5 cm i miksujemy kolejne 10 sek. itd - do czasu aż cały olej połączy się z pozostałymi składnikami i uzyskamy jednolity sos. Taki majonez może być bazą do sosu czosnkowego /wystarczy dodać czosnek granulowany/, chrzanowego /dodajemy tarty chrzan/ lub innego.