Do góry

Dodatki Przepis na:

Majonez domowy ekspresowy

Majonez domowy ekspresowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 2697

Dodano:

Odsłon: 7298

Pyszny domowy, kremowy majonez jego gęstości możemy dostosować do indywidualnych smaków. Jeżeli lubimy gęsty należy dodać nieco więcej oleju. Idealny na zbliżające się święta Wielkanocne, jak i do sałatek, kanapek. Świetnie sprawdzi się również w Babce majonezowej

Składniki

  • jako łyżeczka musztardy łyżka soku z cytryny 350 ml oleju roślinnego
  • sól, pieprz wysoki słoik blender "żyrafa"
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Majonez domowy ekspresowy

Przygotowanie

  1. Jajko wbić do słoika, dodać pozostałe składniki. Końcówkę blendera włożyć do samego dna słoika, i miksować przez około 15 sekund, następnie powoli podnieść końcówkę do góry i ponownie zanurzyć w słoiku i tak powtórzyć czynności trzy – cztery razy, aż uzyskamy majonez.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń