Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez z białek jaj to lekka, puszysta i mniej tłusta alternatywa dla standardowego majonezu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych sałatek i sosów. Na pewno pokochasz go za konsystencję i zachowasz przepis na dłużej,
mikser, miska
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11432
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11957
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2092
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11432
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11957
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2092
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę.
Wlewaj małymi partiami olej, cały czas miksując białka.
Dopraw solą oraz dolej pół łyżeczki soku z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać również łyżeczkę musztardy. Bez musztardy też wyjdzie smaczny.
Majonez dodaj do kanapek, sałatek czy samych jajek. Ma lekką konsystencję i smakuje wybornie.