Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez z białek jaj to lekka, puszysta i mniej tłusta alternatywa dla standardowego majonezu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych sałatek i sosów. Na pewno pokochasz go za konsystencję i zachowasz przepis na dłużej,
mikser, miska
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę.
Wlewaj małymi partiami olej, cały czas miksując białka.
Dopraw solą oraz dolej pół łyżeczki soku z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać również łyżeczkę musztardy. Bez musztardy też wyjdzie smaczny.
Majonez dodaj do kanapek, sałatek czy samych jajek. Ma lekką konsystencję i smakuje wybornie.