Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez z białek jaj to lekka, puszysta i mniej tłusta alternatywa dla standardowego majonezu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych sałatek i sosów. Na pewno pokochasz go za konsystencję i zachowasz przepis na dłużej,
mikser, miska
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2641
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2641
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 278
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę.
Wlewaj małymi partiami olej, cały czas miksując białka.
Dopraw solą oraz dolej pół łyżeczki soku z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać również łyżeczkę musztardy. Bez musztardy też wyjdzie smaczny.
Majonez dodaj do kanapek, sałatek czy samych jajek. Ma lekką konsystencję i smakuje wybornie.