Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez z białek jaj to lekka, puszysta i mniej tłusta alternatywa dla standardowego majonezu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych sałatek i sosów. Na pewno pokochasz go za konsystencję i zachowasz przepis na dłużej,
mikser, miska
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4282
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74328
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4282
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74328
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę.
Wlewaj małymi partiami olej, cały czas miksując białka.
Dopraw solą oraz dolej pół łyżeczki soku z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać również łyżeczkę musztardy. Bez musztardy też wyjdzie smaczny.
Majonez dodaj do kanapek, sałatek czy samych jajek. Ma lekką konsystencję i smakuje wybornie.