Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie makaronu wcale nie jest takie trudne jak się wydaje. A zjedzenie na obiad własnoręcznie zrobionego makaronu daje sporo satysfakcji. :D Zapraszam do spróbowania. :)
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 189
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 49
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 189
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 49
Składniki
1. Przesiać mąkę na stolnicę. Mój makaron ma taki kolor, ponieważ użyłam różnych mąk (pszenna, orkiszowa, żytnia). 2. Zrobić dołek w mące i wbić do niego jajka oraz wlać wodę. 3. Zagnieść twarde ciasto. Starannie wyrobić. 4. Podzielić na części. 5. Bardzo cienko rozwałkować ciasto, w międzyczasie w razie potrzeby podsypywać mąką. Pozostawić do przeschnięcia. 6. Płaty zwinąć w rulon. 7. Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy. Podsypać mąką. Jeżeli kluseczki nie chcą się rozkleić, należy rozwinąć je ręcznie. Nie gotować sklejonych ruloników, bo mogą się nie dogotować. 8. Gotować partiami w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie gotowy, wypłynie na wierzch. 9. Po odsączeniu zahartować makaron zimną wodą i ponownie odcedzić.
Smacznego! :)