Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie makaronu wcale nie jest takie trudne jak się wydaje. A zjedzenie na obiad własnoręcznie zrobionego makaronu daje sporo satysfakcji. :D Zapraszam do spróbowania. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10615
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10615
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Składniki
1. Przesiać mąkę na stolnicę. Mój makaron ma taki kolor, ponieważ użyłam różnych mąk (pszenna, orkiszowa, żytnia). 2. Zrobić dołek w mące i wbić do niego jajka oraz wlać wodę. 3. Zagnieść twarde ciasto. Starannie wyrobić. 4. Podzielić na części. 5. Bardzo cienko rozwałkować ciasto, w międzyczasie w razie potrzeby podsypywać mąką. Pozostawić do przeschnięcia. 6. Płaty zwinąć w rulon. 7. Ostrym nożem kroić drobne kluseczki i rozrzucić na stolnicy. Podsypać mąką. Jeżeli kluseczki nie chcą się rozkleić, należy rozwinąć je ręcznie. Nie gotować sklejonych ruloników, bo mogą się nie dogotować. 8. Gotować partiami w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie gotowy, wypłynie na wierzch. 9. Po odsączeniu zahartować makaron zimną wodą i ponownie odcedzić.
Smacznego! :)