Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są pyszne i makaron z nich zrobiony nie może być inny.
Smaczne danie na lato
Odsłon: 2672
Makaron z pulpetami i cukinią urozmaicony startymi migdałami.
Odsłon: 466
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 217
Składniki
Masło rozpuścić na patelni do smażenia naleśników. Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać roztopione masło i jeszcze raz wymieszać. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Usmażone naleśniki zwijać kolejno w rulonik i kroić w poprzek na cienkie paski. Można pokroić bardzo cienkie, albo grubsze paski. Taki makron bardzo dobrze smakuje z rosołem. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Dodatki
Chrzan domowy
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Ajerkoniak w naszym domu nazywany był „damską wódką” i zawsze pojawiał się na...
Odsłon: 668
Chrzan domowy
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 129