Do góry

Dodatki Przepis na:

Makaron naleśnikowy

Makaron naleśnikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 834

Dodano:

Odsłon: 190

Naleśniki są pyszne i makaron z nich zrobiony nie może być inny.

Składniki

  • szklanka mąki pszennej z górką
  • szklanka mleka
  • 3 jajka
  • ok. 1/2 szklanki wody
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • 50 g roztopionego masła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron naleśnikowy

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić na patelni do smażenia naleśników.
    Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać roztopione masło i jeszcze raz wymieszać.
    Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni.
    Usmażone naleśniki zwijać kolejno w rulonik i kroić w poprzek na cienkie paski. Można pokroić bardzo cienkie, albo grubsze paski.
    Taki makron bardzo dobrze smakuje z rosołem.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń