Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na swojski makaron? Jest o niebo lepszy od kupnego, fakt że pracy jest przy nim ale warto ????.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5336
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1869
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5336
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1869
Składniki
Do miski wsypać mąkę dodać jajko i sól.
Wszystko połączyć za pomocą ręki.
Następnie dodać olej.
I nadal wyrabiać.
Na stolnicy lub stole kto jak woli rozwałkować ciasto na placek ( powinien być cieniutki jak papier ).
Zwinąć delikatnie w rulon.
Nożem kroić dowolny rozmiar ( ja chciałam cienkie nitki ).
Gotowy pokrojony rozłożyć na ściereczce.
Do garnka wlać wodę, posolić, gdy się zagotuje wrzucić makaron i gotować na wolnym ogniu do czasu jego miękkości.
Przelać na durszlak i go zahartować zimną wodą.
Z tego przepisu wyszło mi 250 g makaronu. Taki makaron można wysuszyć i przechowywać w papierowej torebce ( oczywiście surowy nie gotowany