Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku pierwszy raz posadziłam mangold na działce. Wyrósł pięknie, więc teraz nie pozostaje nic innego, jak wykorzystywać go w różnych potrawach. Tym razem został uduszony z dodatkiem orzeszków ziemnych i kukurydzy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5493
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 987
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1419
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5493
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 987
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1419
Składniki
Mangolda umyć, pokroić w paski, posolić, podsmażyć na maśle. Następnie podlać 50 ml wody, dodać pokrojony w drobną kosteczkę czosnek. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Dodać kukurydzę, orzeszki ziemne, przyprawić mielonym pieprzem. Całość zamieszać, dusić jeszcze 2-3 minuty.
Przy podaniu posypać startym parmezanem. Smacznego.