Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112886
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 418
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 428
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 768
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112886
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 418
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 428
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 768
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewki obieramy, następnie obieraczką lub nożem kroimy w cieniutkie podłużne paski. Pora kroimy na talarki. Tak przygotowane warzywa dusimy na odrobinie oliwy i masła do miękkości, w międzyczasie dadając utarty lub drobno pokrojony imbir. Po ok 15 min dolewamy odrobinę wody i dodajemy łyżke miodu. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. dusimy jeszcze około 10min i gotowe ! Smacznego !! Porada Możemy doprawic odrobiną mieszanki ziół prowansalskich. Podajemy prosto po ugotowaniu.