Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3788
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 961
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34218
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 564
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3788
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 961
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34218
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 564
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewki obieramy, następnie obieraczką lub nożem kroimy w cieniutkie podłużne paski. Pora kroimy na talarki. Tak przygotowane warzywa dusimy na odrobinie oliwy i masła do miękkości, w międzyczasie dadając utarty lub drobno pokrojony imbir. Po ok 15 min dolewamy odrobinę wody i dodajemy łyżke miodu. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. dusimy jeszcze około 10min i gotowe ! Smacznego !! Porada Możemy doprawic odrobiną mieszanki ziół prowansalskich. Podajemy prosto po ugotowaniu.