Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3673
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154639
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 998
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 404
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3673
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154639
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 998
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 404
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewki obieramy, następnie obieraczką lub nożem kroimy w cieniutkie podłużne paski. Pora kroimy na talarki. Tak przygotowane warzywa dusimy na odrobinie oliwy i masła do miękkości, w międzyczasie dadając utarty lub drobno pokrojony imbir. Po ok 15 min dolewamy odrobinę wody i dodajemy łyżke miodu. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. dusimy jeszcze około 10min i gotowe ! Smacznego !! Porada Możemy doprawic odrobiną mieszanki ziół prowansalskich. Podajemy prosto po ugotowaniu.