Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka z porem i imbirem to świetny pomysł na ciepły dodatek do dań mięsnych.Dodatkowo imbir nadaje potrawie nuty orientalnej.Niezwykle prosta w wykonaniu lecz szalenie efektowna w smaku.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 810
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 810
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Sposób przyrządzenia Marchewki obieramy, następnie obieraczką lub nożem kroimy w cieniutkie podłużne paski. Pora kroimy na talarki. Tak przygotowane warzywa dusimy na odrobinie oliwy i masła do miękkości, w międzyczasie dadając utarty lub drobno pokrojony imbir. Po ok 15 min dolewamy odrobinę wody i dodajemy łyżke miodu. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem. dusimy jeszcze około 10min i gotowe ! Smacznego !! Porada Możemy doprawic odrobiną mieszanki ziół prowansalskich. Podajemy prosto po ugotowaniu.