Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, aby grillowany lub pieczony kurczak wyszedł naprawdę soczysty i delikatny? Z pomocą przyjdzie wam marynata do kurczaka Magdy Gessler. To zaledwie kilka prostych składników, które połączone ze sobą, nadadzą mięsu wyjątkowy aromat, sprawiając jednocześnie, że po przygotowaniu będzie rozpływać się w ustach. Jeśli do tej pory nie robiliście takiej marynaty, koniecznie musicie nadrobić zaległości.
Czosnek posiekaj bardzo drobno lub rozgnieć go w moździerzu. Następnie dodaj do niego jogurt, sok z cytryny, oliwę oraz rozmaryn. Całość dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną marynatą zalej mięso kurczaka. Mogą to być zarówno piersi, jak i udka lub skrzydełka. Postaraj się dobrze natrzeć mięso marynatą, tak aby dotarła do wszystkich zakamarków. Następnie odstaw kurczaka z marynatą do lodówki na co najmniej 8 godzin. Po odsączeniu nadmiaru marynaty, piecz lub grilluj.
Wspaniala marynata o ciekawym cytrusowym smaku
Odsłon: 23434
Pyszna grillowana pierś z kurczaka, wcześniej zamarynowana w lekko czosnkowej...
Odsłon: 1590
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2662
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 39
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 175
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 30
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2662
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 39
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 175
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 30
Składniki
Czosnek posiekaj bardzo drobno lub rozgnieć go w moździerzu. Następnie dodaj do niego jogurt, sok z cytryny, oliwę oraz rozmaryn. Całość dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną marynatą zalej mięso kurczaka. Mogą to być zarówno piersi, jak i udka lub skrzydełka. Postaraj się dobrze natrzeć mięso marynatą, tak aby dotarła do wszystkich zakamarków. Następnie odstaw kurczaka z marynatą do lodówki na co najmniej 8 godzin. Po odsączeniu nadmiaru marynaty, piecz lub grilluj.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1726
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 525