Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, aby grillowany lub pieczony kurczak wyszedł naprawdę soczysty i delikatny? Z pomocą przyjdzie wam marynata do kurczaka Magdy Gessler. To zaledwie kilka prostych składników, które połączone ze sobą, nadadzą mięsu wyjątkowy aromat, sprawiając jednocześnie, że po przygotowaniu będzie rozpływać się w ustach. Jeśli do tej pory nie robiliście takiej marynaty, koniecznie musicie nadrobić zaległości.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2336
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1623
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4775
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2336
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1623
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4775
Składniki
Czosnek posiekaj bardzo drobno lub rozgnieć go w moździerzu. Następnie dodaj do niego jogurt, sok z cytryny, oliwę oraz rozmaryn. Całość dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną marynatą zalej mięso kurczaka. Mogą to być zarówno piersi, jak i udka lub skrzydełka. Postaraj się dobrze natrzeć mięso marynatą, tak aby dotarła do wszystkich zakamarków. Następnie odstaw kurczaka z marynatą do lodówki na co najmniej 8 godzin. Po odsączeniu nadmiaru marynaty, piecz lub grilluj.