Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6128
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1879
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6128
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1879
 
         
         
                Składniki
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, sos sojowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy dla dobrego połączenia wszystkich cieczy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i jeszcze raz wszystko mieszamy. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości). Aby nasze mięso było aromatyczne, a zarazem soczyste i delikatne, warto przyrządzić je w następujący sposób (tutaj użyłam polędwicy wieprzowej): Zamarynowane polędwiczki obsmażamy na teflonowej patelni przez 4 minuty z każdej strony...
Obsmażone polędwiczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pozostałą marynatą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 15 minut. Dzięki temu mięso będzie soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Życzę smacznego! :)