Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 35
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 62
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 51
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 554
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 35
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 62
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 51
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 554
Składniki
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, sos sojowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy dla dobrego połączenia wszystkich cieczy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i jeszcze raz wszystko mieszamy. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości). Aby nasze mięso było aromatyczne, a zarazem soczyste i delikatne, warto przyrządzić je w następujący sposób (tutaj użyłam polędwicy wieprzowej): Zamarynowane polędwiczki obsmażamy na teflonowej patelni przez 4 minuty z każdej strony...
Obsmażone polędwiczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy pozostałą marynatą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 15 minut. Dzięki temu mięso będzie soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Życzę smacznego! :)