Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz w ten sposób marynowałam cukinię. Byłam pełna obaw czy wyjdzie taka jak bym chciała, ale udało się. Polecam.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4323
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423715
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4323
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423715
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, każdy ząbek czosnku przekroić na połowę. Składniki marynaty zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić cebulę i czosnek, gotować 5 minut. Marynatę przestudzić. Plastry cukinii ułożyć w słoiku, zalać zimną marynatą. Słoik nakryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, obwiązać sznureczkiem lub gumką. Całość włożyć do lodówki na 3 doby. Po tym czasie cukinię odsączyć z zalewy i... podawać na stół.
Smacznego.