Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz w ten sposób marynowałam cukinię. Byłam pełna obaw czy wyjdzie taka jak bym chciała, ale udało się. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16606
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12000
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16606
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5350
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, każdy ząbek czosnku przekroić na połowę. Składniki marynaty zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić cebulę i czosnek, gotować 5 minut. Marynatę przestudzić. Plastry cukinii ułożyć w słoiku, zalać zimną marynatą. Słoik nakryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, obwiązać sznureczkiem lub gumką. Całość włożyć do lodówki na 3 doby. Po tym czasie cukinię odsączyć z zalewy i... podawać na stół.
Smacznego.