Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz w ten sposób marynowałam cukinię. Byłam pełna obaw czy wyjdzie taka jak bym chciała, ale udało się. Polecam.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 786
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25008
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 786
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25008
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, każdy ząbek czosnku przekroić na połowę. Składniki marynaty zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić cebulę i czosnek, gotować 5 minut. Marynatę przestudzić. Plastry cukinii ułożyć w słoiku, zalać zimną marynatą. Słoik nakryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, obwiązać sznureczkiem lub gumką. Całość włożyć do lodówki na 3 doby. Po tym czasie cukinię odsączyć z zalewy i... podawać na stół.
Smacznego.