Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz w ten sposób marynowałam cukinię. Byłam pełna obaw czy wyjdzie taka jak bym chciała, ale udało się. Polecam.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1206
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14809
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 833
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1206
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14809
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 833
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka, każdy ząbek czosnku przekroić na połowę. Składniki marynaty zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić cebulę i czosnek, gotować 5 minut. Marynatę przestudzić. Plastry cukinii ułożyć w słoiku, zalać zimną marynatą. Słoik nakryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, obwiązać sznureczkiem lub gumką. Całość włożyć do lodówki na 3 doby. Po tym czasie cukinię odsączyć z zalewy i... podawać na stół.
Smacznego.