Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznajemy się bez bicia, tofu samo w sobie jest gorsze niż mdłe. Marynowane, przejmuje smaki, staje się niesamowitym dodatkiem do sałatek. Tak przygotowany ser sojowy przypadnie do gustu również mięsożercom, otwartym na nowe smaki.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 264
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6648
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241071
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2402
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 264
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6648
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241071
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2402
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Składniki
Pomidory wyjmujemy z zalewy, kroimy w paski. Tofu kroimy w kostkę układamy w słoik, na wierzch dodajemy pomidory (w ten sposób smak pomidorów będzie „opadał”). Olej z pomidorów lekko "podrasowujemy" suszoną bazylią i oregano, mieszamy i zalewamy tofu i pomidory. Słoik wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Tofu i pomidory osączamy z oleju, używamy do sałatek.