Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznajemy się bez bicia, tofu samo w sobie jest gorsze niż mdłe. Marynowane, przejmuje smaki, staje się niesamowitym dodatkiem do sałatek. Tak przygotowany ser sojowy przypadnie do gustu również mięsożercom, otwartym na nowe smaki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1583
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1583
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Składniki
Pomidory wyjmujemy z zalewy, kroimy w paski. Tofu kroimy w kostkę układamy w słoik, na wierzch dodajemy pomidory (w ten sposób smak pomidorów będzie „opadał”). Olej z pomidorów lekko "podrasowujemy" suszoną bazylią i oregano, mieszamy i zalewamy tofu i pomidory. Słoik wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Tofu i pomidory osączamy z oleju, używamy do sałatek.