Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4541
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1290
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34322
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 614
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4541
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1290
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 252
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34322
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 614
Składniki
W małym garnuszku z grubym dnem gotujemy cukier, wodę i golden syrup. Najpierw podgrzewamy do rozpuszczenia cukru a następnie do uzyskania konsystencji w której kropla syropu upuszczona do lodowatej wody stanie się elastyczna i da się formować w palcach. Ja gotowałam ok 15-20 min. Krótko studzimy powstały syrop. Zmielone migdały mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy gorący syrop i mikserem miksujemy do otrzymania zwartej masy. Gdyby okazała się zbyt klejąca dosypujemy cukru pudru natomiast gdyby okazała się zbyt tempa wlewamy trochę wody. Powstałą masę ugniatamy, tworzymy ruloniki i zawijami w folię spożywczą. Możemy przechowywać ją w lodówce do 14 dni. Ja już mam plan co powstanie z mojej masy.