Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Ten piernik, można zrobić na ostatnią chwilę. Nie potrzebuje leżakowania. Prz...
Odsłon: 12557
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze ś...
Odsłon: 478
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze ś...
Odsłon: 478
Składniki
W małym garnuszku z grubym dnem gotujemy cukier, wodę i golden syrup. Najpierw podgrzewamy do rozpuszczenia cukru a następnie do uzyskania konsystencji w której kropla syropu upuszczona do lodowatej wody stanie się elastyczna i da się formować w palcach. Ja gotowałam ok 15-20 min. Krótko studzimy powstały syrop. Zmielone migdały mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy gorący syrop i mikserem miksujemy do otrzymania zwartej masy. Gdyby okazała się zbyt klejąca dosypujemy cukru pudru natomiast gdyby okazała się zbyt tempa wlewamy trochę wody. Powstałą masę ugniatamy, tworzymy ruloniki i zawijami w folię spożywczą. Możemy przechowywać ją w lodówce do 14 dni. Ja już mam plan co powstanie z mojej masy.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Dodatki
Chrzan domowy
Dodatki
Wielkanocny wieniec
Dodatki
Sos do sałatki gyros
Ajerkoniak domowy czyli likier jajeczny
Ajerkoniak w naszym domu nazywany był „damską wódką” i zawsze pojawiał się na...
Odsłon: 44
Chrzan domowy
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 81