Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu masa śmietanowa z mascarpone, idealna do przełożenia różnych ciast i tortu.
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 762
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 133
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1338
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 762
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 133
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1338
Składniki
Do wysokiego naczynia włóż dobrze schłodzoną śmietanę, chwilę ubij i dodaj cukier puder wymieszany ze śmietan-fix.
Ubijaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji, nie ubijaj zbyt długo wystarcza 3-4 minuty żeby nie „przebić „ śmietany, dodaj serki i pastę waniliową i wymieszaj do połączenia składników.
Masa jest bardzo sztywna i idealna do różnych ciast, tortów czy deserów.