Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu masa śmietanowa z mascarpone, idealna do przełożenia różnych ciast i tortu.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Do wysokiego naczynia włóż dobrze schłodzoną śmietanę, chwilę ubij i dodaj cukier puder wymieszany ze śmietan-fix.
Ubijaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji, nie ubijaj zbyt długo wystarcza 3-4 minuty żeby nie „przebić „ śmietany, dodaj serki i pastę waniliową i wymieszaj do połączenia składników.
Masa jest bardzo sztywna i idealna do różnych ciast, tortów czy deserów.