Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 409
Dodano: 07.05.2018
Odsłon: 668
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kapustkę przekrawamy na pół, a następnie szatkujemy. Niezbyt drobno, bo będzie miała tendencję do rozpadnięcia się na paciaję (no chyba, że paciaję z młodej kapustki lubimy). Dokładnie myjemy na cedzaku.
Na patelni roztapiamy masło i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kapustkę. Podsmażamy kilka minut tak, aby nawet częściowo się delikatnie przyrumieniła.
Doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem wg uznania i dusimy do miękkości – trwa to ok. 20 -30 minut tak, aby kapustka pozostała jędrna i chrupiąca.
Dodajemy drobno posiekany koperek i podsmażamy tak, aby odparować nadmiar wody.
I… to wszystko!
Bon apetit!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)