Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe masło klarowane. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 205
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 736
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 205
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 736
Składniki
Masło przełożyć do garnka i roztopić na bardzo małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i podgrzewać nadal, mieszając od czasu do czasu. Gdy na wierzchu zbierze się piana, usunąć ją delikatnie za pomocą łyżki. Pod spodem będzie już czysty tłuszcz, czyli sklarowane masło. Przelać do słoika i odstawić do wystudzenia. Można przechowywać w temperaturze pokojowej.