Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe masło klarowane. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2703
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5454
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2703
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5454
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Składniki
Masło przełożyć do garnka i roztopić na bardzo małym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i podgrzewać nadal, mieszając od czasu do czasu. Gdy na wierzchu zbierze się piana, usunąć ją delikatnie za pomocą łyżki. Pod spodem będzie już czysty tłuszcz, czyli sklarowane masło. Przelać do słoika i odstawić do wystudzenia. Można przechowywać w temperaturze pokojowej.