Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło z anchois to wyjątkowy dodatek do innych dań, przede wszystkim mięsnych. Jest niezwykle aromatyczne, idealnie podkręca smak potraw. Z łatwością przygotujesz je samodzielnie. Przepis pochodzi z 542. odcinka programu "Ewa gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać.
Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę.
Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować.
Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę.
Przechowywać w lodówce. Podawać do steków lub tatara.