Do góry

Dodatki Przepis na:

Masło z awokado

Masło z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 823

Dodano:

Odsłon: 5845

Mówią, że to najzdrowsze masło świata. Jest bardzo szybkie w wykonaniu i nie zawiera ani grama tłuszczu zwierzęcego.

Składniki

  • awokado
  • sok z połowy cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado myję, przecinam na pół, wyciągam z niego pestkę i wrzucam do miski. Rozdrabniam za pomocą blendera. Dodaję sól i sok z cytryny, uważając żeby razem z nim nie wypadły pestki. Wszystkie składniki dokładnie miksuję.

    Podobno można przechowywać w lodówce do 12 godzin. Ja część zamroziłam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń