Do góry

Dodatki Przepis na:

Meksykańska fasolka szparagowa.

Meksykańska fasolka szparagowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 827 Ocena: 8732

Dodano:

Odsłon: 2649

Ciągle ta sama gotowana fasolka? trzeba trochę zmienić. Bardzo prosty szybki sposób na fasolkę, polecam.

Składniki

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ papryki czerwonej
  • Sos meksykański
  • 10 dag sera żółtego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Meksykańska fasolka szparagowa.

Przygotowanie

  1. 1. Obcinamy końcówki z fasolki, kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie

  2. 2. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w drobne paseczki

  3. 3. Po ugotowaniu fasolkę odlewamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  4. 4. Mieszamy z sosem meksykańskim.

  5. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim fasolkę.

  6. 6. Na koniec dekorujemy papryką.

  7. 7. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.

  8. 8. Fasolka gotowa .
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń