Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurczliwej, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
maszynka do mięsa, nadziewarka do kiełbas, termometr, osłonki
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27743
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2167
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27743
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2167
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza. Zapeklowane mięso mielimy przez sitko 10 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną przez sitko 3 mm skórę z golonki, wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy osłonki termokurczliwe. Gotowe batony ścisło zawiązujemy, parzymy w 75-80 stopni Celsjusza 100 minut. Po parzeniu studzimy, ostudzone batony przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!