Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, idealna do kanapek, prosta w przygotowaniu mielonka wieprzowa wykonana w szynkowarze.
maszynka do mielenia mięsa,szynkowar, woreczek do szynkowaru, przędza do zawiązania woreczka, garnek do parzenia, termometr
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4421
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34296
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2013
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113700
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4421
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34296
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2013
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113700
Składniki
Opłukane, ocieknięte mięso mielimy przez sitko 12 mm. Pół zmielonego mięsa mielimy dwukrotnie przez sitko 4 mm.
Mięso zmielone wyrabiamy ze wszystkimi przyprawami. Wyrabiamy dokładnie, tak żeby farsz miał swoją kleistość.
Tak wyrobionym farszem napełniamy woreczek umieszczony w szynkowarze. Napełniamy warstwowo dobrze ugniatając po to by z farszu włożonego do woreczka wyszło powietrze. Tak napełniony woreczek zawiązujemy i uzbrajamy szynkowar.
Tak przygotowany szynkowar wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie parzymy w temperaturze 75-77 stopni Celsjusza do 68 stopni Celsjusza wewnątrz wędliny to jest około 150 minut. Po parzeniu chłodzimy szynkowar w zimnej wodzie. Ostudzony szynkowar wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin. Po tym czasie możemy rozbroić szynkowar.
Wstawiamy do gorącej wody na chwilę po to by lżej wyciągnąć woreczek z zawartością naszej mielonki.
Smacznego!!!