Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne krokiety z mięsa mielonego i grzybów. Krokiety bardzo lubiane przez moją rodzinkę i szybko znikające ze stołu. Fajny dodatek do świątecznego barszczyku.
miska, patelnia, nóż, mikser,
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
Ciasto; Składniki na naleśniki włożyć do miski i zmiksować na jednolite gładkie ciasto. Z gotowej masy usmażyć cienkie naleśniki. Farsz; Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy, wkładamy do miski i zalewamy zimną wodą na około 20 minut. Po tym czasie grzyby odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do garnka. zalewamy ponownie wodą , dodajemy soli i gotujemy pod przykryciem około 40 minut. Po tym czasie grzyby odcedzamy i studzimy. Zimne grzyby kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy kroimy w kostkę , a następnie podsmażamy na odrobinie oleju lub masła klarownego. Do podsmażonej cebuli dodajemy przygotowane grzyby, doprawiamy solą, pierzem i smażymy przez ok 15 minut. co jakiś czas mieszając. Farsz odkładamy do przestygnięcia. Naleśniki rozłożyć , na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu. Zwinąć w kopertę , a następnie panierować w rozbełtanych jajkach i w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać gorące do czerwonego barszczyku.