Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w takim wydaniu to wspaniała przekąska lub dodatek do dania głównego, dzięki dodatkowi chrzanu idealnie pasują do dań z ryb oraz drobiu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 460
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozcieramy na gładkie purée. Dodajemy masło, śmietanę, żółtka, chrzan i koperek. Dokładnie mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masą napełniamy worek/szprycę cukierniczą i wyciskamy małe gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gwiazdki możemy przed pieczeniem posmarować żółtkiem, ale nie jest to konieczne. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach, aż się zarumienią. Podajemy do steków, dań z drobiu lub ryb. Świetnie również smakują jako samodzielna przekąska.