Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w takim wydaniu to wspaniała przekąska lub dodatek do dania głównego, dzięki dodatkowi chrzanu idealnie pasują do dań z ryb oraz drobiu.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457651
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1434
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2253
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 570
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457651
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1434
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2253
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozcieramy na gładkie purée. Dodajemy masło, śmietanę, żółtka, chrzan i koperek. Dokładnie mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masą napełniamy worek/szprycę cukierniczą i wyciskamy małe gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gwiazdki możemy przed pieczeniem posmarować żółtkiem, ale nie jest to konieczne. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach, aż się zarumienią. Podajemy do steków, dań z drobiu lub ryb. Świetnie również smakują jako samodzielna przekąska.