Do góry

Dodatki Przepis na:

Mini gwiazdki ziemniaczane z koperkiem i chrzanem

Mini gwiazdki ziemniaczane z koperkiem i chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1565

Dodano:

Odsłon: 2485

Ziemniaki w takim wydaniu to wspaniała przekąska lub dodatek do dania głównego, dzięki dodatkowi chrzanu idealnie pasują do dań z ryb oraz drobiu.

Składniki

  • 750 g ziemniaków
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • 2 żółtka
  • łyżka chrzanu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • opcjonalnie sól i pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozcieramy na gładkie purée. Dodajemy masło, śmietanę, żółtka, chrzan i koperek. Dokładnie mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

    Masą napełniamy worek/szprycę cukierniczą i wyciskamy małe gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Gwiazdki możemy przed pieczeniem posmarować żółtkiem, ale nie jest to konieczne. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach, aż się zarumienią. Podajemy do steków, dań z drobiu lub ryb. Świetnie również smakują jako samodzielna przekąska.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 21 lutego 2018 Takie ziemniaczki to do pstrąga łososiowego - ulubiona rybcia - albo do karpika, to miłość bezwarunkowa! Trybiki pracują, dodam rozmaryn lub tymianek - oczywiście najpierw oryginał, a później "wariacje" Fajny dodatek. Zabieram, bo to musi być PYCHA !:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 lutego 2018 Takie ziemniaczki to dla mnie mogą być nawet jako samodzielne danie,pycha!:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń