Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w takim wydaniu to wspaniała przekąska lub dodatek do dania głównego, dzięki dodatkowi chrzanu idealnie pasują do dań z ryb oraz drobiu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzamy i rozcieramy na gładkie purée. Dodajemy masło, śmietanę, żółtka, chrzan i koperek. Dokładnie mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masą napełniamy worek/szprycę cukierniczą i wyciskamy małe gwiazdki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gwiazdki możemy przed pieczeniem posmarować żółtkiem, ale nie jest to konieczne. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach, aż się zarumienią. Podajemy do steków, dań z drobiu lub ryb. Świetnie również smakują jako samodzielna przekąska.