Do góry

Dodatki Przepis na:

Miód korzenny

Miód korzenny

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 9072

Dodano:

Odsłon: 656

Smaczny,zdrowy,"zimowy"miodek,który swój smak zawdzięcza dodanym przyprawom :)

Składniki

  • Podaję ilość składników na słoik 500 ml
  • Miód płynny 500 ml (najlepiej o delikatnym smaku,u mnie wielokwiatowy)
  • Cynamon w laskach 2 szt
  • Laska wanili 1 szt
  • Imbir świeży ok 2 cm
  • Anyż 2-3 gwiazdki
  • Skórka pomarańczy (najlepiej eko ) ok 4 cm
> 6 os. 15 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Miód korzenny

Przygotowanie

  1. Do wyparzonego słoika wlać miód.
    W miodzie zanurzyć kawałki imbiru,anyżowe gwiazdki,laski cynamonu,skórkę pomarańczową oraz przekrojoną wzdłuż laskę wanilii.

  2. Zamknięty słoik odstawić w zacienione miejsce na ok 1-2 tygodni (można co jakiś czas delikatnie wymieszać)
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń