Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że zamiast świeżych ogórków dodajemy kiszone
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28245
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28245
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Ogórki kiszone opłukać. Można obrać ze skórki lub zostawić ze skórką. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Odstawić na kilka minut.
Śmietanę wymieszać z octem, pieprzem i solą*. Dodać do kiszonych ogórków. Można jeszcze przyprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem. Takie ogórki są świetnym dodatkiem do mielonych kotletów
*Kiszone ogórki są zazwyczaj dość słone, więc z tą solą ostrożnie aby nie przesadzić