Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że zamiast świeżych ogórków dodajemy kiszone
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421894
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2185
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2794
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421894
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2185
Składniki
Ogórki kiszone opłukać. Można obrać ze skórki lub zostawić ze skórką. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Odstawić na kilka minut.
Śmietanę wymieszać z octem, pieprzem i solą*. Dodać do kiszonych ogórków. Można jeszcze przyprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem. Takie ogórki są świetnym dodatkiem do mielonych kotletów
*Kiszone ogórki są zazwyczaj dość słone, więc z tą solą ostrożnie aby nie przesadzić