Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że zamiast świeżych ogórków dodajemy kiszone
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117949
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8348
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117949
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8348
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Składniki
Ogórki kiszone opłukać. Można obrać ze skórki lub zostawić ze skórką. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Odstawić na kilka minut.
Śmietanę wymieszać z octem, pieprzem i solą*. Dodać do kiszonych ogórków. Można jeszcze przyprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem. Takie ogórki są świetnym dodatkiem do mielonych kotletów
*Kiszone ogórki są zazwyczaj dość słone, więc z tą solą ostrożnie aby nie przesadzić