Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 8143

No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, szklimy na maśle.
    Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Łączymy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń