Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 476 Ocena: 6777

Dodano:

Odsłon: 712

uwielbiam kapustę pod każdą postacią, w takiej, wegańskiej wersji jest pysznym dodatkiem do mięsnego dania, może być też samodzielnym daniem

Składniki

  • młoda kapusta 1 główka
  • marchew 2 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula 1 szt
  • pomidory 2-3 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • olej 1-2 łyżki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta do obiadu

Przygotowanie

  1. 1. kapustę drobno posiekać, zalać wodą, zagotować, odcedzić,
    2. selera i marchew zetrzeć na grubej tarce, cebulę i pora pokroic, pomidory obrać ze skóry, pokroić, dodać wszystko do kapusty, wlać 1-2 łyżki oleju, podlać gorąca wodą, doprawić ziarenkami smaku i sola, dusić na małym ogniu, gdy kapusta bedzie prawie miękka, dodac koncentrat, posiekana natkę, doprawić do smaku, dusic jeszcze kilka minut,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 września Teraz trzeba korzystać z tej dobroci, a u nas jeszcze coś z naszych działkowych zostało ;) Można jeść samą, albo z chlebem, z mięchem to już rozpusta ;p
Pycha :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń