Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
opcjonalnie tarka z grubym oczkiem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 188
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 188
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Pokrojoną kapustę w kostkę obsmaża się na smalcu, gdy prawie będzie gotowa dodaje się posiekany czosnek. Gdy zacznie ładnie pachnieć dodaje się pomidory starte na tarce- przekrawa się na pół i ściera na tarce na grubym oczku. Oczywiście można użyć pomidorów z puszki bez skóry. Teraz wystarczy poddusić kapustę do miękkości pod przykryciem i doprawić solą i pieprzem. Po wyłączeniu ognia dodaje się posiekany koperek.
Smacznego :)