Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że taka kapustka jest pysznym dodatkiem do obiadu nie muszę nikogo przekonywać:) Przedstawiam więc moją wersję, prostą oraz szybką w wykonaniu i bez zasmażki, polecam:)
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 98
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2294
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1019
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 70
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 98
Ta zapiekanka śródziemnomorska jest pełna słonecznego smaku pomidorów, świeży...
Odsłon: 2294
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 1019
Składniki
Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, na tyle aby pokryć kapustę. Gotujemy krótko do miękkości.
W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy go na rumiano, często mieszając. Pod koniec dodajemy również cebulę i razem przesmażamy jeszcze ok. 5 minut.
Miękką kapustę odcedzamy, dodajemy boczek z cebulką. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i vegetą. Smacznego:)