Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że taka kapustka jest pysznym dodatkiem do obiadu nie muszę nikogo przekonywać:) Przedstawiam więc moją wersję, prostą oraz szybką w wykonaniu i bez zasmażki, polecam:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 122
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3793
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 230
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 205
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 122
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3793
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 230
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 205
Składniki
Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, na tyle aby pokryć kapustę. Gotujemy krótko do miękkości.
W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy go na rumiano, często mieszając. Pod koniec dodajemy również cebulę i razem przesmażamy jeszcze ok. 5 minut.
Miękką kapustę odcedzamy, dodajemy boczek z cebulką. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i vegetą. Smacznego:)