Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że taka kapustka jest pysznym dodatkiem do obiadu nie muszę nikogo przekonywać:) Przedstawiam więc moją wersję, prostą oraz szybką w wykonaniu i bez zasmażki, polecam:)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, na tyle aby pokryć kapustę. Gotujemy krótko do miękkości.
W tym czasie boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy go na rumiano, często mieszając. Pod koniec dodajemy również cebulę i razem przesmażamy jeszcze ok. 5 minut.
Miękką kapustę odcedzamy, dodajemy boczek z cebulką. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i vegetą. Smacznego:)