Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie. Polecam!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Kapustę szatkujemy (dość grubo), solimy, dodajemy suszony koper, zalewamy litrem wody. Gotujemy około 15 minut (od zagotowania), na 5 minut przed końcem dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. W czasie gdy kapusta się gotuje, do rondelka wsypujemy cukier, podgrzewamy na wolnym ogniu, co chwilę lekko potrząsając rondelkiem. Gdy cukier całkowicie się rozpuści i ściemnieje, wlewamy do niego kilka łyżek wody, ponownie ogrzewamy do momentu, aż zbrylowany karmel stanie się płynem. Ugotowaną kapustę odcedzamy, wlewamy zawiesinę z mąki i wody. Kapustę gotujemy jeszcze chwilkę na wolnym ogniu, dodajemy masło, skarmelizowany cukier, całość doprawiamy pieprzem oraz odrobiną octu. Smacznego.