Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne połączenie. Polecam!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3731
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 915
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34205
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3731
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 915
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34205
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Składniki
Kapustę szatkujemy (dość grubo), solimy, dodajemy suszony koper, zalewamy litrem wody. Gotujemy około 15 minut (od zagotowania), na 5 minut przed końcem dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. W czasie gdy kapusta się gotuje, do rondelka wsypujemy cukier, podgrzewamy na wolnym ogniu, co chwilę lekko potrząsając rondelkiem. Gdy cukier całkowicie się rozpuści i ściemnieje, wlewamy do niego kilka łyżek wody, ponownie ogrzewamy do momentu, aż zbrylowany karmel stanie się płynem. Ugotowaną kapustę odcedzamy, wlewamy zawiesinę z mąki i wody. Kapustę gotujemy jeszcze chwilkę na wolnym ogniu, dodajemy masło, skarmelizowany cukier, całość doprawiamy pieprzem oraz odrobiną octu. Smacznego.