Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona młoda kapusta to typowo letni dodatek do obiadów. tym razem przygotowałam ją z dodatkiem świeżych pomidorów.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 501
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 123
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 501
Zupa buraczkowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jest to lekko kwaśna, wy...
Odsłon: 123
Składniki
Kapustę myję, obieram z zewnętrznych liści, przecinam na pół i wycinam głąb. Obie połówki szatkuję. Na dno garnka wlewam odrobinę wody i wkładam poszatkowaną kapustę.Zagotowuję, a następnie duszę pod przykryciem na małym ogniu.
Cebulę obieram, szatkuję i podsmażam na maśle. Dodaję do kapusty. Gdy kapusta zrobi się miękka, myję, sparzam i obieram pomidory. Następnie kroje je w kostkę i dodaję do kapusty. Pod koniec gotowania doprawiam pieprzem i solą oraz odrobiną octu.