Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 103 Ocena: 875

Dodano:

Odsłon: 1341

Duszona młoda kapusta to typowo letni dodatek do obiadów. tym razem przygotowałam ją z dodatkiem świeżych pomidorów.

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • woda
  • sól
  • pieprz mielony
  • ocet
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę myję, obieram z zewnętrznych liści, przecinam na pół i wycinam głąb. Obie połówki szatkuję. Na dno garnka wlewam odrobinę wody i wkładam poszatkowaną kapustę.Zagotowuję, a następnie duszę pod przykryciem na małym ogniu.

  2. Cebulę obieram, szatkuję i podsmażam na maśle. Dodaję do kapusty.
    Gdy kapusta zrobi się miękka, myję, sparzam i obieram pomidory. Następnie kroje je w kostkę i dodaję do kapusty. Pod koniec gotowania doprawiam pieprzem i solą oraz odrobiną octu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń