Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona młoda kapusta to typowo letni dodatek do obiadów. tym razem przygotowałam ją z dodatkiem świeżych pomidorów.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Składniki
Kapustę myję, obieram z zewnętrznych liści, przecinam na pół i wycinam głąb. Obie połówki szatkuję. Na dno garnka wlewam odrobinę wody i wkładam poszatkowaną kapustę.Zagotowuję, a następnie duszę pod przykryciem na małym ogniu.
Cebulę obieram, szatkuję i podsmażam na maśle. Dodaję do kapusty. Gdy kapusta zrobi się miękka, myję, sparzam i obieram pomidory. Następnie kroje je w kostkę i dodaję do kapusty. Pod koniec gotowania doprawiam pieprzem i solą oraz odrobiną octu.