Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystajmy ze smaku młodej kapusty jak najwięcej, bo za chwilę już nie będzie taka delikatna i chrupiąca. Ten przepis nie wymaga dużo pracy, ma tylko 4 składniki, a przepis pochodzi z zeszyciku babci. Młoda kapusta z pomidorami może być pojedynczym daniem, ale też świetnie sprawdzi jako dodatek do mięs czy młodych ziemniaków.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 102
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2828
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 695
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 102
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2828
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 695
Składniki
Kapustę umyj i poszatkuj. W dużym garnku roztop masło i podduś na nim pokrojoną w kostkę cebulkę (nie przypiekaj jej). Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do zeszklonej cebuli wrzuć kapustę i marchewkę, posól i pomieszaj. Pomidory sparz i pokrój w większą kostkę. Gdy kapusta będzie miękką, dodaj 2 łyżki octu z jabłek lub białych winogron. Wrzuć pomidory, ziele angielskie i liść laurowy, wymieszaj i duś całość ok. 5 minut (pomidory nie mogą się rozpadać).
Na koniec dodaj śmietanę (już po wyłączeniu gazu/prądu) i dopraw do smaku solą i pieprzem.