Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Jego zaletą jest też to, że jest bardzo sycący mimo, że zawiera niewielką zawartość tłuszczu. Świetnie komponuje się z masłem i cebulką.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Składniki
Bób płuczę zimną wodą i wrzucam do rondla. Zalewam wodą , dodaję cukier i sól, a następnie gotuję. Gotuję go na półtwardo. Czas gotowania zależy od bobu, młody może być gotowy po kilkunastu minutach, starszy nawet po 40. Najlepiej sprawdzać go co jakiś czas. Gotowy bób odcedzam.
Jeśli nie lubisz skórki, obierasz ją gdy nasiona będą jeszcze ciepłe. jeśli skórka Ci odpowiada, od razu przechodzisz do punktu 3.
Cebulę obieram i szatkuję. Masło rozpuszczam w rondlu i dodaję cebulę. Gdy się zeszkli, wrzucam bób, obsmażam kilka minut i gotowe.