Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, zdrowe ciasto na śniadanie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327943
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327943
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić ciepłą wodą, zmieszać z mąka do gęstości ciasta naleśnikowego i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na pół godziny. Wymieszać obie mąki , posolić, dodać ocet, siemię lniane i połączyć z rozczynem. Następnie starannie wymieszać.
Przełożyć do wcześniej przygotowanych foremek (12 szt.) i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na dwie godziny.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190-200 stopni, włożyć foremki z ciastem i piec około 45 minut. Zależnie od rodzaju alergii można zastąpić mąki na mąkę orkiszową, kukurydzianą lub owsianą.